Kalender

14 december: Klusjesdag & kookworkshop

Bij Booms Welkom organiseren we een klusjesdag. Je werkt samen met een diverse ploeg vrijwilligers: geboren en getogen in de Rupelstreek of pas aangekomen, jong en oud (16+) , man en vrouw, met als enige bedoeling: door ontmoeting mensen van allerlei origine met elkaar in contact brengen en verbinden. Ben je een beetje handig of wil je meehelpen aan een kleine karwei?

Heb je goesting om samen met vluchtelingen:

* Een lik verf of een laag vernis te geven aan meubels en muren?

* Orde te brengen in ijskasten, bureaus en lokalen?

We onthalen je warm, zorgen ’s middags voor een lekkere maaltijd ( ook halal en veggie) en je leert ‘nieuwe’ mensen in de Rupelstreek kennen.

Je kan kiezen: van 10u tot 13u of van 12u tot 16u (middageten telkens inbegrepen) of de hele dag. Hier vind je meer info en kan je aanmelden.
Je kan ook koken samen met vluchtelingen voor ongeveer 15 mensen: soep, hoofdgerecht met groenten en dessert. Alles ook veggie en halal.

Aan de keukentafel gebeurt van alles: babbelen, groenten snijden, recepten uitwisselen, lachen, deeg maken, Nederlands oefenen, interesses delen. Daarna eten we alle lekkere gerechten op. Tenslotte, terwijl we afwassen en opruimen, praten we nog wat bij.Over deze workshop kan je  hier  meer info vinden en aanmelden.

Deze activiteiten worden georganiseerd in het kader van Vrijwilligerswerk voor Music for Life.


17 december: Film ‘The green book’ bij CC De Steiger in Boom

FAIRTRADE BAR voor en na de film (vanaf 19:30u)

pasted image 0

The green book van Peter Farrely

Met: o.a. Linda Cardellini, Viggo Mortensen en Mahershala Ali

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip, een Italiaans-Amerikaanse buitenwipper die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, met gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheid en veel humor. De film ontving heel wat prijzen, waaronder Oscar Beste Film 2019.

 

DI 17 DEC 2019 – 20.15U

Cultuurcentrum De Steiger – Schouwburg
H. Spillemaeckersstraat 7
2850 Boom

Prijs: € 2
(tickets aanvragen via boomswelkom@gmail.com,
ze liggen dan klaar voor jou aan de balie)

Nederlands ondertiteld
Duur: 130’